tiistai 1. joulukuuta 2015

2 LUUKKU // joulukalenteri 2015

Kani samassa huoneessa. Hyvät ja huonot puolet/kanila vs omahuone

Olenhan ollut kanin omistaja jo 1 ja puoli vuotta, joten kanin kanssa samassa huoneessa asumisessa on kertynyt hyviä ja huonoja puolia. 

Hyvät puolet yhteisessä huoneessa

Välillä aamuisin herätessä on hyvinkin onnellinen, ettei tarvisi lähteä kanilaan ja jos olisi myös talvi ja olisi kylmä, mutta onneksi voi vaan nousta sängystä ja antaa kanille ruoka ja hyvät huomenet.

-Kani on aina ulottuvilla.
Jos on johonkin lähtö tai haluaa jostain syystä kanin juuri sillä hetkellä ottaa jonnekkin on vain helppo mennä omaan huoneeseen ja ottaa kani kainaloon. Jos joskus tapahtuisi jotain kauheaa, esim: tulipalo saisi kanin helposti pelastettua. 

-Minun mielestä on kiva seurata kanin arkisia asioita ja oppia huomaamaan tietyt tavat ja kaikki päikkärit. Toki samanhan voi tehdä jos kani on ulkokani tai asuu kanilassa. Sekä myös ainakin minusta tuntuu, että huomaan helpommin jos Tikrulla on jokin huonosti sen asuessa huoneessamme, kun taas kanilassa tai ulkona.

-Siivoaminen on mielestäni ehkä helpompaa omassa huoneessa. Kuitenkin välillä tuntuu, että oispa se kanila niin olisi mukavempi, kun ei tarvi aatella niin tarkkaan mihin nämä roskapussit laittaa, kun ei ole niin nätin näköisiä.



Huonot puolet yhteisessä huoneessa


Välillä taas tuntuu, että olisipa se kanila ja huoneessakin olisi enemmän tilaa ja ei olisi kaiken maailman heinän korret lattialla ja jopa sängyssä. Kuitenkin kaikki se kuuluu kanin omistamiseen.

-Juuri tuo, että heiniä ja varsinkin karvaa karvanlähdön aikana on kaikkialla. Se vielä, että Tikru menee ja kaataa heinäkorin ja kaikki heinät leviää lattialle. 

-Varsinkin jos on herkkä uninen ja on kani, joka heti jos joku käy vessassa luulee, että on aamu ja aika päästä häkistä pois ja alkaa jyrsimään kaltereita. Tämä on koettu monesti, mutta Tikru ei jaksa kuitenkaan, kun enitään 10 min jyrsiä niitä kaltereita ja sitten se loppuukin. 



Yhteinen huone vs kanila
Vakkei minulla ole kanilaa niin päätin nyt tähän loppuun kertoa asioista, jotka olisi ehkä mun mielestä helpompi toteuttaa kanilassa 
Välillä miettii, kuinka hauskaa olisi mennä aina kanilaan ja kanit odottaisi siellä ja voisi ite päättää kaikki asiat kaneilla siellä. Myös voisi tehdä jonkinlaiset hienot kerroshäkit eikä haittaisi vaikka ne olisi vähän rumat, mutta kaneille kuitenkin hyvät. Eihän oikeastaan kukaan niitä voisi vahingossa nähdä ilman, että menee itse kanilaan katsomaan. Jos yhteiseen huoneeseen tekisi sellaisen häkin niin ei se ihan hirveän näköinen voisi olla.

Tällä hetkellä pidän Tikrun ihan mielellään omassa huoneessa.



4 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja oon aika samaa mieltä noista jutuista(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joskus on ehkä pakko tehdä kanila (isompana), koska en nyt aatellu kaikkia kaneja huoneeseeni laittaa.. :D

      Poista
  2. Tää oli mielenkiintoinen postaus. Itsellä kanit asuvat kanilassa, mutta olisihan se ihan kiva jos kanit olisi omassa huoneessa.

    VastaaPoista